Firma sitesinde insan sağlığı ile ilgili birçok yazı bulundurmaktadır. Yazıyı okuyan okuyuculara sağlık konusunda bilgi hizmeti veren firma bu defa tatil kalbi sendromu hastalığı hakkında okurlarını bilinçlendiriyor. Tatil Kalbi Sendromu Nedir? Sorusunun cevabını yanıtlayarak okuyucularına bu sendrom hakkında detaylı bilgi veriyor.
Tatil kalbi sendromu, tatilde aşırı yemek yemek, uyku düzenini korumamak, alkol tüketimini aşırı yapmak ve fazla adrenalin programları yaşamak gibi yoğun olarak yapılan bu işlemlerin neden olduğu kalbin ritminin bozulduğu bir hastalıktır.
Tatil Kalbi Sendromu Belirtileri Nelerdir?
Kalp krizi gibi aynı belirtiler vermektedir. Hatta kalp krizi ile karıştırılabilir.
- Çarpıntı, ritim bozukluğu
- Terleme
- Hızlı soluk alıp verme
- Yorgunluk
- Bayılma
- Bilinç Kaybı
- Göğüste baskı
Yukarıdaki belirtiler tatil kalbi sendromun belirtileridir.
Hangi Yaş Aralığı Daha Risklidir?
30 ve 50 yaş aralığı daha riskli bir gruptur. Bu yaş aralığında tatil kalbi sendromu görülme olasılığı diğer yaşlara göre daha fazladır.
Tatil Kalbi Sendromu İnsan Vücudunda Ne gibi Bir Hasar Bırakır?
Tatilde yeme ve içme alışkanlığının değişmesi, tatil kalbi sendromu yaşanma ihtimalini artırıyor. Bu sendrom kalıcı bir hasar bırakmasa da kalp kulakçıkları ritmini kaybediyor. Aynı zamanda kalp damar hastalıkları ortaya çıkıyor. İçki fazla içen tatilciler karaciğerlerini de mahvediyor.
Kalp Krizi ile Aynı Belirtiler Vererek Kalp Krizini Taklit Ediyor
Bu hastalığın mekanizması hala çözülememiştir. Kalp atış hızı fazladır. Fakat kalp atış hızının artmasının sebebi kalpte olan bir bozukluktan kaynaklanmamaktadır. Kalp damarları tıkalı değildir, kalp normaldir, kalp kapakçıklarında herhangi bir problem bulunmamaktadır. Fakat kalp ritmi fazladır. Sebep aranırken kalp ile ilgili bir bulgu bulunmaz. Kalp ritmi kalsiyum, potasyum ve sodyum elementleri sayesinde düzenlidir. Fakat aşırı yemek ve içmek bu elementler arasındaki dengeyi bozar.
Bozulan denge ritim bozukluğuna neden olur ve kalp krizi belirtileri ile aynı belirtiler insan vücudunda ortaya çıkar. Ritim bozukluğu genellikle geçicidir. Ama bazen de inme ve damar tıkanıklığı nedeniyle ölümlere neden olabiliyor. Bu nedenle kalp ritim bozukluğu kontrol altında olmalı ve tedavi edilmelidir. Tedavi edilmediği müddetçe ölüm gibi kötü bir sonuçla sonlanabilir.
Güncel paylaşımlarımızdan haberdar olmak için bizi Twitter sayfamızdan takip edebilirsiniz
Aman dikkat lütfen sağlık kontrollerimizi aksatmayalım özellikle belli bir yaştan sonra hiç şakası yok bu kalp krizinin